Cortinaplast műanyag gyeprács / füvesíthető útburkolat

Tulajdonságai vitathatatlan előnyöket biztosítanak. A CORTINAPLAST műanyag füvesíthető útburkolat vastagsága 40-60 mm, ezért lerakás előtt sokkal kisebb földmunkára van szükség, mintha a hasonló beton elemeket használnánk. A termék kis tömege - amely 4 x kevesebb, mint a betoné -, csökkenti a szállítási költségeket, a munkaigényt és a fizikai megterhelést lerakás közben. Az útburkolat nem szívja meg magát vízzel, ezért nyáron nem veszi el a nedvességet a zöld növényektől, így a füvesített felületek valóban zöldek maradnak, viszont télen nem fagy át és nem töredezik össze. A könnyű megmunkálhatóság lehetővé teszi igényes alakzatok pontos kialakítását például csatorna-akna, vízelzáró, megvilágító oszlop körül.

Az útburkolat ideális behajtó utak, udvarok, de parkolók és leálló felületek megszilárdítására is. Az útburkolat a rugalmasságának köszönhetően szilárdabb a beton burkolatnál. A 40 mm-es útburkolati anyagot személygépkocsi és kis tömegű tehergépkocsi bejáróhoz míg a 60 mm-es anyagot a nehéz tehergépjárművek bejárójához javasoljuk.

Tudja-e, hogy a műanyag füvesíthető útburkolat nagyon könnyű? Csak 4 (6) cm vastag, tehát a beton elemeknél jóval kevesebb, minimális földmunkát igényel a lefektetése. Egyszerűen, fa- és fémmegmunkáló szerszámokkal lehet vele dolgozni, vágni, alakítani.