Cortinaplast műanyag kábelcsatornák

A műanyag kábelcsatornák hétköznapi körülmények között alkalmazhatóak kábelek (NN/VN) és elosztó kábelek fektetésénél, azok mechanikus károsodással szembeni védelme érdekében. Karbantartást nem igényelnek, a poliolefin tartalmú alapanyag jó tulajdonságainak köszönhetően ellenállnak az időjárási hatásoknak, a hétköznapi savaknak és lúgoknak, benzinnek, ásványi olajoknak.

A műanyag kábelcsatornák csatornaelemből és fedélből állnak, illesztőéllel vannak ellátva. Lerakásnál ezeket az illesztőéleket a fedélbe kell igazítani, hogy hosszanti irányban az adott csatornaszakasz tökéletes kapcsolatát biztosítsa.

A műanyag csatornák használata sok előnnyel jár, a betontermékekhez képest jelentősen kisebb a súlyuk, a vékonyfalú műanyag csatornákhoz képest jelentősen nagyobb a mechanikus ellenálló képességük, könnyen kezelhetők, a telepítés során a termelékenység és a munkabiztonság nő, a szállítási költségek viszont csökkennek.

Tudja-e, hogy a CORTINAPLAST műanyag kábelcsatornákat használhatja a víz és az elektromos vezetékek védelmére, pl. a ház és a lugas, vagy a kert egyéb pontja között? Egyszerű, praktikus és biztonságos.